Bistrița?

Problema e la noi, tinerii din ziua de azi că suntem dezinteresați, nu vrem să ne  băgăm în seamă ca nu cumva să ne facem de râs sau ne e frică să facem ceva nou  și fără prietenii noștri. Multora ne frică să ne expunem și ne plângem ca Bistrița e  un oraș mic și nu ai unde să mergi, ce să faci sau că nu ai oportunități, când de  fapt orașul ăsta e plin de evenimente organizate de voluntariate, concerte,  activități extrașcolare și uneori, festivaluri. 

Dacă te afli de partea spectatorului, de vreo trei ani încoace s-a deschis un club  de muzică, Soho, unde vin diverși artiști și trupe din toată țara. Se țin și diferite  evenimente cum ar fi stand-up comedy, seri de film sau party-uri cu diferite  teme. 

La palatul culturii se țin uneori concerte de jazz, piese de teatru sau uneori  proiectări de film. 

Pe centru organizează primăria și voluntariatele evenimente de genu, iar acum  ca vine Crăciunul vor fi și tarabe cu mâncare dinaia bună. 

Când am intrat în clasa a 9-a, am cunoscut oameni care fac parte din echipe de  voluntariat, care se distrează lucrând împreună și cunosc oameni noi și faini de  fiecare dată. Interact (“Service above self”) e una dintre echipe, care face  recrutări de două ori pe an, în toamnă și în primăvară. Sunt o comunitate  inclusivă, iar după liceu poți continua să faci parte din echipa Rotaract, care  coordonează Interactul. 

O altă echipă ar fi Leo, fac recrutări o dată pe an în toamna, dar la multe din  activitățile lor poți participa ca și voluntar chiar dacă nu faci parte din echipa,  cum ar fi târgul de purici. Se aduce marfă second hand, de la haine la seturi de  veselă și se organizează în curtea muzeului. Normal, toți banii se donează în  scopuri caritabile:) 

Dacă te afli de partea artistului, de câțiva ani se țin niște festivaluri destul de  mișto si la care te poți înscrie ca voluntar, poți să participi la ateliere sau poți să fi  doar spectator. Pasaje International Film Festival e ultimul festival la care am fost  eu și am participat la unul dintre ateliere, unde am cunoscut oameni din  domeniu, de la care am învățat lucruri noi dar cu care am și creat legături. Pe  lângă aceste ateliere, festivalul a proiectat mai multe filme în timpul săptămânii  respective, în cinematografele noastre și la palatul culturii, dar și afară, la turnul  dogarilor. 

Ideea e ca trebuie să îți pese. Să îți pese de ce cine ești și ce îți place, ca să știi  încotro te îndrepți. Bistrița nu te trage în jos. Ai foarte multe ocazii să îți cunoști propria persoană, să întâlnești diferiți oameni din diferite locuri, să te distrezi și
să evoluezi.